Hogyan lehetünk szülőként asszertívek?

Csütörtök délután (2022.08.18.) a Hámori Ház hűvös termében ízelítőt szeretnénk adni abból, hogy hogyan érvényesíthetjük érdekeinket parázs vita és kiabálás nélkül.

Az élet számtalan alkalmat kínál arra, hogy tehetetlennek, eszköztelennek érezzük magunkat, mint például:

  • szülőként a kamasz gyerekünkkel szemben,
  • dolgozó nőként/férfiként a főnökünkkel folytatott tárgyalások során,
  • családi döntésekben,
  • a párkapcsolatunkban újra és újra ismétlődő „nagy” beszélgetésekben stb..

Eszközt szeretnénk adni, hogy ne kelljen átélni a tehetetlen düh, feszültség érzését, ami legtöbb esetben parázs vitákhoz, értelmetlen, sehová nem vezető kiabálás cunamihoz vezetnek.

Workshop ízelítő:

„…Az esetek többségében észre sem vesszük, hogy a saját kommunikációnk hatékony-e, hiszen mi tudjuk, értjük mit akarunk mondani és dühösek vagyunk, ha a másik fél nem érti mit is szeretnénk….

…Sokszor kerülünk abba a szituációba, hogy egy-egy vita, konfliktus után nem történik meg a helyzet tisztázása, nem tudjuk megbeszélni a dolgokat, úgy érezzük nem tudunk kiállni a saját álláspontunk, céljaink mellett, és a feszültség megmarad, ami később utat keres magának újra és újra felbukkanva, amihez már sokkal kevesebb „szikra” is elég….

…Úgy gondoljuk, sokkal nehezebb asszertívnek lennünk a hozzánk legközelebb állókkal, a családtagjainkkal, gyermekeinkkel, partnerünkkel. Például a partnerünkkel szemben gyakran az a meggyőződésünk lehet, hogy bármit teszünk vagy mondunk, ő megért és elfogad a hibáinkkal együtt. (Hiszen szeret minket.) Végül is, ösztönösen tudnia kellene, hogy hogyan érzünk, fel kellene ismernie, hogy mit csinált rosszul és ETC…. „[1]


[1] Csernovszki Brigitta, Csigó Bianka: Asszertív kommunikáció – Hogyan érvényesítsem magam a kapcsolataimban? -  című workshop 2022. 06.15.

Mire számítson, aki eljön?

  • Családias hangulat, max. létszám 15 fő
  • Nem előadás, BESZÉLGETÉS, ahol a hozott véleményekkel, szemléletekkel dolgozunk
  • Saját kommunikációs stílusunk beazonosítása
  • Szemléltetésen keresztül átadott elmélet
  • Saját élmény, önkéntes alapon
  • Azonnal kipróbálható eszköztár

Amennyiben nem szeretnéd ugyan azokat a köröket futni, gyere el és ismerj meg egy lehetséges       megoldást egy színházjegy áráért. Nem csodamódszer, lehetőség a fejlődésre.

A workshop minimum 12 fő részvétele esetén indul.

Jegy ára:           

Elővételben: 6500 Ft/Fő                           Helyszínen: 7500 Ft/Fő

Jelentkezés módja:       

e-mail:  csernovszkibrigitta@gamil.com             

tel.: +36705807680

Várunk szeretettel: Csernovszki Brigitta, Csigó Bianka